Bir kitabevinde, dergi reyonunu gezerken rastladım "K+"  (Konya Artı) dergisine... "Şehir Kültürü Dergisi" Kapakta &q...

K+ Dergisi Yayın Hayatına Başladı


Bir kitabevinde, dergi reyonunu gezerken rastladım "K+"  (Konya Artı) dergisine... "Şehir Kültürü Dergisi" Kapakta "KONYA"'yı görünce ilgimi çekti.Yerli yayınları takip etmeyi istiyorum...


Yerel yayın yapan dergiler var ama bazısı elit kaldı halkın içine inemedi, bazısı da basit ve boş olduğu için tutmadı.

Biraz göz gezdirdikten sonra aldım.3 Aylık periyotlarla yayınlanacak bir dergi.İlk sayısı (Temmuz-Ağustos-Eylül).Kasım ayında elime geçti :) 5 Lira.

Dergiyi ilk elinize aldığınızda görsel olarak kalitesini belli ediyor zaten.Derginin genel koordinatörlüğünü Büyükşehir kültür ve sosyal işler dairesi başkanı M.Sami Küçüktığlı, editörlüğünü ise TYB Konya başkanı M.Ali Köseoğlu yapıyor.Yayın kurulunda ise şu isimler bulunuyor: Abdullah Harmancı, Köksal Alver, İbrahim Demirci, Ali Işık, Hakkı Biçer.

Dergide;
  Esgi Adamlardan, Esgi Eşyalardan Anlatılar (Seyit Küçükbezirci),
  Deyim ve Gelenekleriyle Eski Köy Düğünleri (İsmail Detseli),
  Konya Tarihinde Seller (Ali Işık),
  Konya'yı Keşfet (Köksal Alver),
gibi Konya Kültürüyle ilgili, ilgi çekici yazılar bulunuyor.



Sosyal medyada ve yerel medyada dergi ile ilgili hiçbir habere rastlamadım.Ne Belediye, ne Kültür a.ş. web sitelerinde dergi ile ilgili tek bir haber yok.Dergi sessiz sedasız yayın hayatına başlamıştı.Bu yayıncıların dergiye güvenmediği izlenimini uyandırıyor.

"Bi yayınlayalım, tepkilere göre (duruma göre) hareket ederiz" izlenimi oluştu.

Dergiyi genel olarak beğensem de daha aktüel, şehrin hareket, heyecanını yansıtan bir dergi olmasını arzu ederim.  

Dergide belirtilen facebook ve twitter sayfalarını paylaşacaktım ama twitter hesabı yumurta, fb sayfası ise açılmamış bile [kötü niyetlilerin eline geçmemesi için aldım, istenilirse teslim edeceğim :) fb sayfası ise tertemiz teslim edildi.].
Yazar: Halid ŞEN

0 yorum :